Minidagbok, Jordan

Mini dagbok: Söndag

Jag vaknar klockan halv tolv. Jag hör min mamma, pappa och min moster prata ute vid köksbordet. När jag kommer ut gör jag toast med ett glas oboy.

Efter att jag har ätit har jag ganska tråkigt. Jag lyssnar på lite musik. Men jag vet inte vad jag ska göra.Då tar jag upp datorn och spelar lite spel på.Vilket jag gör större tid av dagen. Spelet heter Grand Theft Auto San Andreas.

Efter att ha spelat någon timme kommer brorsan in i rummet. Vi snackar lite och han hjälper mig med att klara updrag i spelet. Sen är det dags för middag. Mamma och moster har gjort spaggeti med köttfärssås. Plus en god salad.
Efter middagen går jag till datorn. Men inte långt efter så ska moster hem. Jag säger hej då och spelar lite till. Efter en stund kommer pappa in i rummet och frågar om jag vill kolla på film. Tio minuter senare kommer jag ner.

Jag, mamma, pappa och brorsan tittar på apornas planet (r)Evolution. Efter filmen tittar jag på Yotube på mobilen. Sen går jag ut till pappa och säger att det är dags för läxor. Slut!
//Jordan
jordan3
jordan2<
jordan1

Minidagbok, Kalle L.

Lördag eftermiddag: Klockan 12 vaknade jag upp klädde på mig och åt frukost ( mackor mjölk och frukt) .
Tog bussen till Högdalen .Träffade några kompisar hade roligt och skateboardade några timmar , Sen gick vi och street skateboardade och så fortsatte det ett tag vi hade roligt och så.
Tog bussen hem vid 9 tiden. och kvällen fortsatte vid datorn.

Filmprojekt, historia.

Filmuppgift historia 6a. Frihetstiden och gustavianska tiden.

Ni ska skriva ett manus för vad ert tv program ska innehålla och vad ni ska säga.

Börja med en beskrivning av vilka som är med i programmet.

Beskriv vad som ska vara med i programmet, scen för scen; Intervju med X i studion, intervju med Y vid sin gård utomhus, bild på något etc.

Skriv ett manus med repliker för de som medverkar i programmet.

Ge ett namn till programmet och namn till de olika karaktärerna.

Tillverka en bakgrund för tv – studion. Fundera på klädsel, vad har ni hemma!

Tänk även på ljus, ljud och bild.

Bedömning

Ni kommer att bli bedömda på hur väl genomarbetat ert manus är. Har ni beskrivit ert program på ett tydligt sätt? Har ni skrivit repliker som överensstämmer med det som är med i filmen? Har ni beskrivit filmen scen för scen?

Ni kommer att bli bedömda på hur väl ni presenterar det ämne som ni har fått i er grupp. Finns allting med, är det lätt att förstå vad det handlar om.

Ni kommer att bli bedömda på hur väl ni filmat, ljud, bakgrund, klädsel osv.

Grupp 1

Enskiftet sidorna 16-17.

Grupp 2

Vetenskap s. 22 – 24

Grupp 3

Ostindiska kompaniet s. 30 – 33

Grupp 4

Gustav III – statskupp och enväldig, teater. S. 60 – 61

Grupp 5

Maskeradbalen 78-79

Grupp 6

Barnhemsbarn s. 72 – 73.

Minidagbok, Erik.

Jag vaknade vid ungefär 9.30. Åt mackor till frukost.
Tänkte på vad jag skulle göra under dagen.

Följde med och hälsade på min farmor.
Sen åkte vi till mataffären.
När vi kom hem igen åt jag lunch. Åt kyckling.

Ringde till Elias. Vi spelade dator tillsammans.
Sen hade jag inget att göra och bara kollade runt lite för att se vad resten av min familj gjorde.
Jag och Elias hoppade studsmatta.

Sen åt jag middag. Sen tog jag det lite lungt.
Det var väldigt mörkt ute. Det regnade.

Erik
erik1

erik2
erik3

Minidagbok, Elias.

Jag vaknade sju på morgonen. Jag tog ipaden och gick ner till teven. Efter en stund så kom mamma ner och lagade frukost. Mmm, amerikanska pannkakor med lönnsirap och bacon .

Sen tittade jag på tv i en halv timme. Sen tog jag en dusch, klädde på mig och borstade tänderna. Sen kollade jag på tv till kl 11. Sen kom syrran. Vi plockade ner de färdiga äpplena från trädet. De var goda.

Sen åt vi tortellini till lunch. Sen åkte de iväg för att plocka svamp. Vi plockade svamp förra helgen också, så jag ville inte följa med en gång till. Så jag ringde en kompis och vi tog en cykeltur i området. Sen följde jag med honom till Sickla (ett köpcenter). När vi kom tillbaks så var mina föräldrar på väg hem. När de var hemma så åt vi middag, det var köttsoppa. Efter så gick jag till Nils och hade kul. Sen gick jag hem. Tog jag lite choklad till efterrätt och tog ipaden och gick upp till teven. Jag tittade på tv tills klockan blev elva. Sen gick jag och la mig.
Det var min lördag!  Elias

elias1

elias2

minidagbok, Julia S.

Vaknade i husvagnen kl nio. Sen åt jag frukost. Runt kl tio så går vi till Nynäshamn för att gå på höstmarknad. Jag köpte godis och sen smakade jag marshmallows med choklad det var jätte gott. Runt kl tolv så åt vi lunch jag åt Skagenmacka . Sen efter en dag på marknaden så gick vi tillbaka till husvagnen och när vi kom tillbaka så satte vi oss vid ett bord där all andra satt och pratade.
js2

js1

js3

minidagbok, Alex.

2014-09-20
Jag vaknade klockan 10:00. Sedan så åt jag frukost klockan 11:00. Efter frukosten så chillade jag lite och sen spelade jag Xbox. Sedan så åt jag lunch/middag och efter det så gick jag tillbaka till Xbox och körde lite till. Och efter en timme typ så gick jag ut och cyklade i en timme typ för att få lite frisk luft. Och då var klockan 21:00 när jag kom hem. Och då stängde jag av Xbox och kollade lite på tv. Sen när klockan var typ 22:00 och då tog jag en macka och sov sen.